"Trauma is niet wat je is overkomen, het is wat er in je gebeurt als gevolg van wat je is overkomen."                               
                                                         Dr. Gabor Maté


Het doel van Compassionate Inquiry is om in te zoomen op de kernverhalen die mensen zichzelf vertellen. Om hen te laten zien welk verhaal ze zichzelf steeds weer onbewust vertellen, en dat er belemmerende overtuigingen zijn, waar ze vandaan komen, en om ze naar de mogelijkheid te leiden om die verhalen los te laten, of de greep los te laten die ze op hen hebben.  

 

Trauma is de onzichtbare kracht die ons leven vormt. Het vormt de manier waarop we leven, de manier waarop we liefhebben en de manier waarop we de wereld begrijpen. Het is de wortel van onze diepste wonden. Dr. Maté geeft ons een nieuwe visie: een trauma-geïnformeerde samenleving waarin ouders, leraren, artsen, beleidsmakers en juridisch personeel zich niet bezighouden met het fixeren van gedrag, het stellen van diagnoses, het onderdrukken van symptomen en oordelen, maar in plaats daarvan proberen de bronnen te begrijpen waaruit verontrustend gedrag en ziekten voortkomen in de gewonde menselijke ziel. Hij wijst ons op het pad van individuele en collectieve genezing.

 

15 minuten gratis consult

Neem gerust contact op voor een gratis 15 minuten consult wanneer je bekend bent met één of meer van de volgende zaken en hier zelf graag meer begrip en compassie voor wilt ervaren, zodat het je leven niet langer of minder beheerst.

Herken je een of meerdere van onderstaande zaken, of zie je er niet bij staan wat je meent te ervaren, neem gerust contact op. 

Angststoornissen, depressie, verslaving*, relatieproblemen, agressie en woede, uitstelgedrag, overspannen, burnout,
complexe posttraumatische stress, overwerkte rouw, werk gerelateerde problemen, actieve of passieve suïcidaliteit, ADD/ADHD

Verslaving


*Verslaving is niet jouw probleem, het is jouw middel om je probleem op te lossen.

Iedereen wil rust, ontspanning en vitaliteit.
Dr. Maté "...niet, waarom jouw verslaving maar juist wat is jouw trauma, waar zit je pijn?" 
 

In CI gebruiken we drie criteria in de definitie van verslaving. Ten eerste hunkeren naar de verslavende stof of het verslavende gedrag; ten tweede, zich bezighouden met de verslavende stof of het verslavende gedrag om plezier of tijdelijke verlichting van een soort pijn te ervaren; en ten slotte het onvermogen om de stof of het gedrag op te geven.

Verslaving komt in vele vormen maar de basis is hetzelfde. Mocht je iets of meerdere zaken uit onderstaande lijst bij jezelf herkennen neem dan wil ik je uitnodigen om contact op te nemen, op jouw tempo en op jouw manier. 

Werkverslaving, gokverslaving, seks- of pornografie verslaving, woede-verslaving, hardloopverslaving, drugs-of alcoholverslaving, automutilatie, adrenaline verslaving, rush-verslaving, enz.